789-06-41; 094 945-66-41
063 137-51-07; 097 224-18-30
067 208-38-34

Увага! Спрощена система оподаткування та роздрібна торгівля пивом

16 августа 2015 г.

Змінами, внесеними до Податкового кодексу України розширено перелік алкогольних напоїв, до яких з 1 липня 2015 року віднесено і пиво. Суб'єктам господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом, необхідно отримати ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями з обов'язковим обладнанням місця торгівлі РРО.

Ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями видається за заявою суб'єкта господарювання. У заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями додатково зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень цих РРО (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах державної фіскальної служби.

Слід пам’ятати, що при простроченні сплати дія ліцензії призупиняється, а за торгівлю алкогольними напоями без наявності ліцензії передбачено штраф – 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17 000 грн.

При цьому місце торгівлі – місце реалізації товарів, у тому числі на розлив, в одному торговому приміщенні (будівлі) за місцем його фактичного розташування, для тютюнових виробів та пива – без обмеження площі, для алкогольних напоїв, крім пива, – торговельною площею не менше 20 м2, обладнане реєстраторами розрахункових операцій (незалежно від їх кількості) або де є книги обліку розрахункових операцій (незалежно від їх кількості), в яких фіксується виручка від продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів незалежно від того, чи оформляється через них продаж інших товарів.

Фізособам-підприємцям ІІ і ІІІ груп у випадку роздрібної торгівлі пивом необхідно придбати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та в обов’язковому порядку встановити касові апарати (незалежно від місця здійснення діяльності, в тому числі і на ринках).

Наголошуємо, крім зазначеного вище штрафу за роздрібну торгівлю алкоголем без ліцензії, передбачено також штраф за роздрібну торгівлю через РРО (КОРО), не зазначений у ліцензії у розмірі 200 відсотків вартості товару, реалізованого через такий РРО, але не менше 10 тис. грн.

Такі зміни передбачені також і Законом України від 19 грудня 1995 року №481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» у редакції, чинній з 1 липня 2015 року.

00016.08.2015, 1062 просмотра.

Добавить комментарий

Имя
E-mail
Телефон
Тема
Комментарий
Оценка
Показать другое число
Контрольное число*